Ontharen Kin

ONTHAREN VAN DE KIN

Ontharen van de kin gebeurt om allerlei redenen:

Hygiënische of praktische redenen, levenswijze of cosmetisch storend.
Ontharen wordt met name een ‘geliefde’ bezigheid in de zomerperiode wanneer armen en benen minder bedekt zijn. Voor mensen met een meer of mindere mate van overbeharing is ontharen vaak een dagelijks terugkerend ritueel. Op deze pagina zetten wij de verschillende lichaamsgebieden met de meest gebruikte ontharingsmethodes op een rijtje.

Gezicht

11050314_885976551465829_4597461742730484535_nVoor mannen is het ontharen van de kin en het gezicht vaak een dagelijks terugkerend ritueel van enkele minuten in te scheren. Definitief ontharen gezicht vrouw Het gezicht en met name de hals is vaak erg gevoelig en reageert sterk op een aftershave met alcohol. Wij raden aan een alcoholvrije aftershave te gebruiken en/of een beschermende dagcrème, speciaal voor de mannenhuid. Dit kan irritaties door het scheren tegengaan. Bij overmatige irritatie en ingegroeide haren raden we de IPL-behandelingen aan, mits de haarkleur hiervoor in aanmerking komt.
Haren op of in de oren kunnen worden geharst, dmv elektrische epilatie of indien mogelijk met flitslicht verwijderd worden.

Ook neusharen kunnen verwijderd worden.

Talloze vrouwen gebruiken dagelijks het scheerapparaat om het overtollige haar op het gezicht tegen te gaan. Hierdoor ontstaat een stugge haargroei, welke dagelijks te lijf gegaan wordt. In ernstige gevallen 2 keer per dag (of wanneer men sociale verplichtingen heeft zelfs 3 keer per dag!) Scheren neemt weinig tijd, maar is niet aan te raden.

Het pincet staat op de eerste plaats als werktuig tegen gezichtsbeharing. Enkele haren in een paar minuten tot ruim een uur voor alle voelbare haartjes. Met een pincet kunnen ook de wenkbrauwen in model worden bewerkt.
Wenkbrauwen kunnen zowel bij mannen als vrouwen meer of minder in model worden ge-epileerd. Lange haren kunnen voorzichtig op lengte worden geknipt of worden verwijderd. Harsen van het vrouwengezicht is goed mogelijk en een snelle methode om een periode van de haren verlost te zijn. De wangen, bovenlip, kin, hals zijn hiermee goed te behandelen. Zelfs wenkbrauwen kunnen aan de onderzijde door een schoonheidsspecialiste in model worden geharst. Alle kleine donshaartjes worden dan ook in een keer mee genomen. Donkere vrouwen gebruiken regelmatig een haarontkleurder. De haren worden hier niet minder van, maar vallen over het algemeen minder op.
Enkele haren of haren die niet geschikt zijn voor behandelingen zoals IPL en Laser kunnen door middel van elektrische ontharing behandeld worden. Met een piepklein naaldje wordt haartje voor haartje aangeprikt, waardoor deze loslaat van de bodem van het haarzakje en de haren op den duur zullen verdwijnen.

Ontharen van Oksels

De oksels kunnen door middel van alle ontharingsmethoden goed behandeld worden. oksels ontharen Wel moet rekening gehouden worden met de gevoelige huid van de oksels, dat er door transpiratie en bacteriën sneller kans is op ontstekingen van de oksels.
Gebruik direct na het ontharen van de oksels geen deodorant of verzachtende bodylotion of olie: deze sluit de poriën af, waardoor er meer kans op ontstekingen ontstaat.

Ontharen van Rug – Schouders – Bovenarmen – Borst – /Buik.

Lichaamsdelen die bij mannen veel overbeharings klachten kunnen veroorzaken. Harsen is een snelle methode om de haren te laten verdwijnen, zodat men bijv. haarloos op vakantie kan, naar een zwembad, enz.
De haren zullen wel teruggroeien en na ongeveer 6 weken staat de volgende behandeling weer op de agenda. Een methode welke een langdurig effect heeft, is IPL of Laser. Zeker voor deze grote lichaamsgebieden moet men rekening houden met het prijskaartje.

Ontharen van de benen.

Scheren gaat gemakkelijk thuis, omdat je over het algemeen overal goed bij kunt. benen definitief ontharen De Epilady wordt hier ook vaak gehanteerd, net als de ontharingscrème. Harsen wordt vaak aan de schoonheidsspecialiste overgelaten. Deze kan zorgvuldig alle haartjes (ook van de achterzijde en onderkant billen) meenemen. Ook hier geldt weer dat IPL of Laser een langdurige oplossing biedt.

Ontharen van Bikini-lijn.

Haren welke onder de slip vandaan groeien worden over het algemeen niet als fris ervaren. Vandaar dat de bikini-lijn doorgaans ook veelvuldig geschoren wordt. Dit zal niet altijd een even groot succes zijn omdat jeuk naderhand de boosdoener is. Deze onaangename gevolgen ontstaan met name door het scheren van de haren. Door veelvuldig scheren worden de haren steeds stugger en dikker. De stoppels prikken rondom in de gevoelige huid. Transpireren en de stoppels zorgen ervoor dat de gevoelige huid gaat ontsteken en er ontstaan bultjes en puistjes. Irritatie ontstaat door wrijving van lichaamsdelen, kleding en/of transpiratie. Zelf kan men niet altijd de plaatsen op het lichaam bereiken die men graag glad wil hebben. Echt problemen geeft het wegnemen van het schaamhaar en/of bilnaad. Ontharingscrèmes is op deze plaatsen, met slijmvlies bedekt weefsel, niet aan te raden. Laten harsen, een IPL of Laser behandeling kan een uitkomst zijn om deze haren te lijf te gaan. Deze manier van ontharen is uiteraard iets vervelender dan scheren, maar de resultaten zijn er dan ook naar! Door het harsen wordt de hele haar, met wortel, verwijderd. Daardoor blijven haren langer weg. De haren die na weken terugkomen voelen niet aan als stoppels, maar zijn nieuwe haren die in mindere mate, minder dik doorkomen. De combinatie van harsen en een haargroeiremmend ampul geeft spectaculaire resultaten! Regelmatig gebruik van deze ampul of crème reduceert de haargroei voor minstens 40%!

Ontharingen
Bovenlip (met filmhars) € 5,00
Kin (met filmhars) € 6,50
Wenkbrauwen (met filmhars/pincet) € 6,00/7,50
Bovenlip + wenkbrauwen (met filmhars/pincet) € 10,00/12.00
Onderbenen (met striphars) € 15,00
Benen volledig (met striphars) € 27,00
Bikinilijn (klein) € 9.00
Bikinilijn (volledig) € 12,00
Oksels(met filmhars) € 10,00
Armen (met striphars) € 17.00
Rug (mannen – bovendeel – met striphars ) € 19,00
Rug (mannen – volledig – met striphars) € 29,00
Alle prijzen zijn standaard en inclusief BTW – lijst september 2009

Contacteer ons.

Intraceuticals Center Beaustyle Ninove (Oost-Vlaanderen)

 

Wil je ook kennis maken met onze schoonheidsbehandelingen?

Contacteer ons voor meer info, mail naar info@beaustyle.be of Bel ons: 0493/093 093.

U bent steeds welkom voor vrijblijvend advies van maandag tot en met donderdag van 9u00 tot 21u00, vrijdag van 9u00 tot 20u30 en  zaterdag van 9u00 tot 17u00

 

 

Nieuws

Schoonheid is een kwaliteit of beleving van een persoon, voorwerp, klank, plaats of idee dat een op waarneming gebaseerde ervaring van genoegen, bevestiging, betekenis of goedheid veroorzaakt. De subjectieve ervaring van ‘schoonheid’ betrekt dikwijls de interpretatie van een bepaalde entiteit als in evenwicht en harmonie met de natuur zijnde. Dit leidt tot krachtige gevoelens van aantrekking en emotioneel welzijn. In zijn diepgaandste zin zou schoonheid een diepgaande ervaring van positieve weerspiegeling over de betekenis van het eigen bestaan kunnen veroorzaken. Een ‘voorwerp van schoonheid’ is iets dat openbaart, of weerklank vindt, met persoonlijke betekenis. Het tegendeel van schoonheid is lelijkheid, d.w.z. het waargenomen tekort aan schoonheid, dat afkeuring stimuleert en een diep negatief inzicht van het voorwerp veroorzaakt. Schoonheid is een van de belangrijkste thema’s in de esthetica, een onderdeel van de filosofie die de kennis van wat mooi of lelijk wordt ervaren onderzoekt. Schoonheid hangt samen met harmonie en evenwicht. De klassieke opvatting van schoonheid is dat iets mooi is wanneer er niets aan toegevoegd of vanafgehaald kan worden zonder dat het slechter wordt.
Een schoonheidsspecialist voert een verzorgende, ontspannende en cosmetische handeling uit op het gezicht en lichaam. Een schoonheidsspecialist verzorgt de huid, geeft een make-up of advies voor de behandeling van huidproblemen, verkoopt (cosmetische) producten en geeft de klanten een persoonlijke, deskundige en hygiënische behandeling.

Salon Een schoonheidsspecialist werkt meestal in een salon. Dat kan een eenmanszaak zijn maar ook een groot bedrijf. Meestal zijn het kleine bedrijfjes die men aan huis heeft. De salon is vaak een kamer in het woonhuis van de beroepsbeoefenaar, soms met wachtkamer. Een speciale aanbouw aan het woonhuis wordt soms gebouwd, zodat een aparte ingang, wachtkamer en eventueel badgelegenheid wordt gerealiseerd.

Bij grotere bedrijven heeft men meerdere cabines waarin verschillende specialisten kunnen werken. In de salon c.q. cabine staat een behandelstoel waarin de klant ontspannen kan liggen. Een tabouret voor de schoonheidsspecialiste zelf, een loupelamp en een werktafel zijn onderdeel van de inrichting. Vaak heeft men professionele apparatuur in huis om diverse behandelingen te kunnen uitvoeren die passen bij het beoogde resultaat en de behandeling kunnen versterken. Onder de schoonheidssalons zijn ook amateurs, maar dit is niet vaak het geval.

De meesten hebben een erkend diploma behaald bij de diverse scholen die hiervoor erkenning hebben. De particuliere scholen zijn rond het jaar 1970 begonnen met het aanbieden van de opleidingen en hebben ervoor gezorgd dat deze erkend werden door de overheid. Sinds circa negen jaar is de opleiding schoonheidsspecialist voor jongeren ook te volgen bij de regionale opleidingscentra, die in meerdere jaren grote groepen jonge meisjes hiervoor opleidt.

Voor die tijd kon dit alleen bij de particuliere opleidingsinstituten, die in kleine groepen lesgeven en in minder jaren, zowel aan jonge als oudere leerlingen. Bij de particuliere opleidingsinstituten wordt de opleiding sinds ca. het jaar 1970 aangeboden in parttime, zodat het naast andere werkzaamheden of bezigheden gevolgd kan worden door leerlingen met een beroep of gezin. In Nederland is een aantal schoonheidssalons te herkennen aan hun lidmaatschap van de ANBOS (Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging).

Een aantal is geen lid van de ANBOS, doch de specialisten hebben over het algemeen wel een erkend diploma en zijn ook zonder lidmaatschap professionele beroepsbeoefenaren. Sinds 1949 is ANBOS de enige brancheorganisatie voor de schoonheidsverzorging. Niet alleen voor een groot aantal schoonheidsspecialisten, maar ook voor de overheid en alle bij de branche betrokken organisaties, zowel op nationaal als op internationaal niveau. ANBOS wordt erkend als woordvoerder voor de professionele schoonheidsspecialisten. Schoonheidssalons komen ook voor als beauty farm, beauty salon of praktijk voor huidverbetering.

Veel schoonheidssalons hebben hun eigen specialisme. Zo kan men bij de ene schoonheidssalon terecht voor visagie en pedicure en/of manicure, en bij de andere weer voor permanente make-up of een zonnestudio. De eisen voor het beroep staan in het kwalificatiedossier dat voor een deel wordt bewaakt door het kenniscentrum KOC. De eisen voor het bedrijf inclusief de specialismen zijn vervat in de Code van de schoonheidspecialist uitgegeven door het Hoofdbedrijfschap Ambachten.

Hieronder een paar voorbeelden van behandelingen die men kan ondergaan in een schoonheidssalon. * gezichtsbehandeling (reiniging, dieptereiniging, acne en milia verwijderen, masker o.a crème/poeder, dagcrème, gezichtsmassage) afhankelijk van het huidtype * aromatherapie * diverse massages (klassieke massage/hydromassage/reiki/shiatsu) * ontharen (harsen van benen, bovenlip, bikinilijn, armen, oksels) * wenkbrauwen epileren en verven van wimpers en wenkbrauwen * hand- en voetverzorging (nagels vijlen, knippen, schoonmaken, lakken, massage hand, voet en vooraf voetenbad) * make-up: een dagmake-up of avond of gelegenheid, soms ook visagie

schoonheidsinstituut intraceuticals – schoonheidsinstituut prijzen – schoonheidsinstituut Gelaatsverzorging – schoonheidsinstituut lichaamsverzorging – schoonheidsinstituut make-up – schoonheidsinstituut permamente make-up – schoonheidsinstituut laserontharing – schoonheidsinstituut massage – schoonheidsinstituut ontspanning

De oude Egyptenaren en Romeinen deden het al: ontharen. Soms gebeurde dit om religieuze redenen, zoals bij Egyptische priesters die zich dagelijks schoren om zichzelf “puur” te houden voor de goden. Soms speelden esthetische redenen een rol, zoals bij slavinnen die geacht werden een mooie, zachte en gladde huid te hebben. En vaak was de reden simpelweg praktisch van aard. Zo kon je door regelmatig scheren bijvoorbeeld gemakkelijker hinderlijke infecties van luizen, vlooien en ander ongedierte voorkomen.

Wat dat betreft is er eigenlijk in al die jaren weinig veranderd. Nog steeds proberen mensen om allerlei redenen van bepaalde haargroei af te komen, op hun gezicht of benen, onder hun oksels of waar dan ook. Of ze nu vinden dat dit mooier staat, denken dat dit hygiënischer is, of omdat hun levensovertuiging hen dit voorschrijft. En er bestaan vandaag de dag meer methoden dan ooit om ongewilde haren tijdelijk of definitief een halt toe te roepen, van klassieke gebruiken als scheren en harsen tot moderne vindingen als laseren en IPL.

Bijna een must Ongeveer 10% van de Nederlanders heeft last van overbeharing, het verschijnsel dat er op bepaalde plekken van hun lichaam meer en dikkere haren groeien dan normaal gesproken het geval is. Dit kan niet alleen praktische, maar vooral ook emotionele problemen met zich meebrengen. Oorzaken hiervan kunnen liggen in een erfelijke aanleg, maar ook in het gebruik van bepaalde medicijnen, verstoringen in de hormoonspiegel of het lijden aan een bepaalde ziekte. Veel van deze mensen beschouwen het zo’n beetje als bittere noodzaak om zich van hun overtollige haren te ontdoen.

Tegenwoordig lijkt ontharen echter een must voor bijna iedereen. Niet alleen voor mannen die van oudsher hun baard bijwerken of afscheren, maar zeker ook voor vrouwen. Meer dan negentig procent van de Nederlandse dames gaat regelmatig aan de slag met scheermes, scheerapparaat, pincet of harsstrip. De oksels, bikinilijn en benen zijn daarbij de gebieden die het vaakst worden onthaard. Zowel voor mannen als vrouwen geldt overigens dat scheren nog steeds verreweg de populairste methode voor ontharing is.

Een schoonheidsspecialist werkt meestal in een salon. Dat kan een eenmanszaak zijn maar ook een groot bedrijf. Meestal zijn het kleine bedrijfjes die men aan huis heeft. De salon is vaak een kamer in het woonhuis van de beroepsbeoefenaar, soms met wachtkamer. Een speciale aanbouw aan het woonhuis wordt soms gebouwd, zodat een aparte ingang, wachtkamer en eventueel badgelegenheid wordt gerealiseerd. Bij grotere bedrijven heeft men meerdere cabines waarin verschillende specialisten kunnen werken. In de salon c.q. cabine staat een behandelstoel waarin de klant ontspannen kan liggen. Een tabouret voor de schoonheidsspecialiste zelf, een loupelamp en een werktafel zijn onderdeel van de inrichting. Vaak heeft men professionele apparatuur in huis om diverse behandelingen te kunnen uitvoeren die passen bij het beoogde resultaat en de behandeling kunnen versterken. Onder de schoonheidssalons zijn ook amateurs, maar dit is niet vaak het geval. De meesten hebben een erkend diploma behaald bij de diverse scholen die hiervoor erkenning hebben. De particuliere scholen zijn rond het jaar 1970 begonnen met het aanbieden van de opleidingen en hebben ervoor gezorgd dat deze erkend werden door de overheid. Sinds circa negen jaar is de opleiding schoonheidsspecialist voor jongeren ook te volgen bij de regionale opleidingscentra, die in meerdere jaren grote groepen jonge meisjes hiervoor opleidt. Voor die tijd kon dit alleen bij de particuliere opleidingsinstituten, die in kleine groepen lesgeven en in minder jaren, zowel aan jonge als oudere leerlingen. Bij de particuliere opleidingsinstituten wordt de opleiding sinds ca. het jaar 1970 aangeboden in parttime, zodat het naast andere werkzaamheden of bezigheden gevolgd kan worden door leerlingen met een beroep of gezin. In Nederland is een aantal schoonheidssalons te herkennen aan hun lidmaatschap van de ANBOS (Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging). Een aantal is geen lid van de ANBOS, doch de specialisten hebben over het algemeen wel een erkend diploma en zijn ook zonder lidmaatschap professionele beroepsbeoefenaren. Sinds 1949 is ANBOS de enige brancheorganisatie voor de schoonheidsverzorging. Niet alleen voor een groot aantal schoonheidsspecialisten, maar ook voor de overheid en alle bij de branche betrokken organisaties, zowel op nationaal als op internationaal niveau. ANBOS wordt erkend als woordvoerder voor de professionele schoonheidsspecialisten. Schoonheidssalons komen ook voor als beauty farm, beauty salon of praktijk voor huidverbetering.
Wat is ? Bepalingen volgens wikipedia Haar algemeen :

Wat is gezichtshaar ? – Wat is armhaar ? – Wat is beenhaar ? – Wat is borsthaar ? – Wat is buikhaar ? – Wat is schaamhaar ? – Wat is scheren en manieren van scheren ? – Wat is natscheren ? – Wat is de bikinilijn ? – Wat
is epileren
? – Wat is harsen of waxen ?  Informatie, tips en advies van Elektrozine: Trimmen van baard en snor, – Alles over ontharen en epileren, – Verschillende ontharingsmethoden OntharenTips bij het ontharenTips
om zelf thuis succesvol te harsen
Bepster – Lightsheer, ontharen met licht, – Epileerapparaat
kopen
?

Een schoonheidsspecialiste is gespecialiseerd in de studie van huidverzorging, waaronder gezichtsbehandelingen, microdermabrasie, lichaamspakkingen (ontspannende behandelingen die warm beddengoed, kunststof platen te betrekken, en dekens), zout gloed (een afschilfering behandeling), waxen als een vorm van ontharing, cosmetische maken -up-en andere diensten met geavanceerde opleiding. Estheticians may work independently in a spa or salon or may assist a doctor in his or her practice. Schoonheidsspecialisten kan zelfstandig werken in een spa of salon of kan een arts bij te staan in zijn of haar praktijk. Working with a doctor an esthetician may perform more advanced services that require a doctor’s supervision, such as deep chemical peels. Werken met een arts een schoonheidsspecialiste kan voeren meer geavanceerde diensten waarvoor het toezicht van een arts, zoals diepe chemische peelings. In addition to performing beauty services, an esthetician must be skilled in recommending skin and body care products and retailing them to their clients. Naast het uitvoeren van schoonheid diensten moet een schoonheidsspecialiste te worden geschoold in het adviseren van huid-en lichaamsverzorging producten en detailhandel ze aan hun klanten. Many state board cosmetology schools do not offer training in retailing, but post graduate colleges will offer training in retailing skills. Veel staat boord cosmetologie scholen bieden geen opleiding in de detailhandel, maar postdoctorale hogescholen bieden de opleiding in de detailhandel vaardigheden. An esthetician can be licensed solely for that skill. Een schoonheidsspecialiste kan uitsluitend een vergunning voor die vaardigheid. An esthetician is not necessarily licensed in cosmetology, but is typically well versed in knowledge of skin care. Een schoonheidsspecialiste is niet noodzakelijkerwijs een vergunning in cosmetologie, maar is meestal goed bedreven in de kennis van huidverzorging.

Zie ook :