Afslankingsmethode

Afslankingsmethode

De afslankingsmethode bestaat uit een totaal aanpak van enerzijds gewichtsverlies met het eiwitrijke dieet en anderzijds een stabilisatie van het gewicht dankzij een opvolgprogramma en het aanleren van een gezonde voedingsgewoonte. Door de hoge eiwitkwaliteit van onze producten, een correcte suppletie en een goede therapeutische begeleiding kunnen wij u een optimaal resultaat garanderen.

Het principe van het eiwitrijke dieet bestaat erin de inname van koolhydraten ( denk aan rijst, pasta, aardappelen, brood, fruit,…)  te beperken en voldoende eiwitsupplementen in te schakelen. Hierdoor ontstaat reeds na 2 à 3 dagen een vetverbranding waarbij het hongergevoel wegvalt en een fitheidsgevoel optreedt. Door de inname van voldoende eiwitten blijft de spiermassa behouden en vooromt men een jojo effect.

Voel je goed in je vel door een veilige en gezonde manier af te slanken!

Het eiwitrijke dieet

Het eiwitrijke dieet omvat volgende begeleiding: In stap 1 worden alle koolhydraatbronnen – denk daarbij aan brood, rijst, aardappelen, granen, fruit, koekjes, frisdrank … – uitgeschakeld en eet de klant/patiënt, minimum 4 tot maximum 6 eiwitsupplementen per dag. Het is precies door het uitschakelen van die koolhydraatrijke voeding dat het lichaam reeds na twee dagen vet gaat verbranden, wat gepaard gaat met het verdwijnen van het hongergevoel. De klant voelt zich fit en heeft geen drang naar suiker meer; het gewichtsverlies is vrij spectaculair in deze fase. In stap 2 wordt er tijdens één maaltijd terug vlees, vis of vleesvervanger geïntroduceerd. In stap 2 BIS introduceren we één koolhydraatmoment = volwaardig ontbijt (2 eiwitrijke maaltijdzakjes worden vervangen). Tijdens stap 3 worden de koolhydraten geleidelijk aan terug ingeschakeld. De klant eet aanvullend 2 à 3 eiwitsupplementen per dag waardoor het gewichtsverlies nog steeds aanhoudt. In stap 4 streven we naar stabilisatie van het gewicht door de klant een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan te leren. Drie maaltijden en een gezond tussendoortje zijn de sleutel om gewicht te kunnen behouden.

Voordelen van het eiwitrijk dieet

afslankingsmethodeSnel gewichtsverlies

Snel en veilig gewichtsverlies gegarandeerd.

Volledig verdwijnen van de honger

Na 2-3 dagen is er een natuurlijk hongerstillend gevoel door afbraak van vetten.

Behoud van spiermassa

De maaltijdzakjes bevatten alle bouwstenen om de spiermassa te onderhouden.

Geen vermoeidheid

Door de stimulerende effecten van de ketonlichaampjes die vrijkomen bij de vetverbranding.

Verbetering figuur

Zichtbare afslanking in de juiste verhouding (vooral op buik, heupen, taille en dijen).

Geen verouderingsverschijnselen van de huid

Door de ontgifting tijdens het dieet.

Wetenschappelijk onderbouwd

Het dieet is medisch en wetenschappelijk onderbouwd.

Optimalisatie van de gezondheid

Verlaging van de cholesterolspiegel, normalisatie van de suikerspiegel en verbetering van de bloeddruk.

Gemakkelijk te volgen

De maaltijden zijn snel en eenvoudig te bereiden

Eitwitrijk proteïnedieet

Een eiwitrijk dieet bestaat eruit dat je enkel alle bouwstoffen, die nodig zijn om de spiermassa te onderhouden, mag innemen. Deze bouwstoffen omvatten eiwitten, vitamines en mineralen. Het is dan aan het lichaam om de energie die je nodig hebt om te functioneren uit de (vet-)reserves te halen. De koolhydraten of suikers zijn niet toegelaten omdat het lichaam anders de eigen reserves niet aanspreekt.

Koolhydraten, waaronder vooral de ‘snelle suikers’, doen bij het eten ervan onze bloedsuikerspiegel stijgen. Als gevolg daarvan gaat de pancreas of alvleesklier insuline produceren. De snelle stijging van die insuline zorgt voor een snelle daling van de bloedsuikerspiegel waardoor je je moe en futloos voelt en opnieuw ‘ snelle suikers ‘ wil gaan verorberen. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht van afwisselend een te hoge en te lage bloedsuikerspiegel met hongergevoel en drang naar zoet. Insuline zorgt ervoor dat het overtollige suiker dat in onze bloedbaan circuleert en niet onmiddellijk als energie wordt gebruikt, wordt opgeslagen in de reserves. Dit gebeurt eerst in de spieren en in een later stadium in de vetcellen met gewichtstoename tot gevolg. Hoogwaardige eiwitrijke maaltijden zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel minder varieert. Hierdoor wordt de pancreas veel minder geprikkeld en moet deze minder insuline gaan produceren.

Resultaat: het hongergevoel tussen de maaltijden blijft weg. Het lichaam gaat nu energie halen uit de vetreserves met vermagering tot gevolg. Na 3 dagen mag je geen hongergevoel meer hebben indien je de adviezen correct hebt toegepast. En vermits de spieren goed gevoed worden dankzij de eiwitten is er enkel verlies van vetmassa mét behoud van spiermassa. Hierdoor krijg je een mooier figuur dat er enkel jonger gaat uitzien. Afhankelijk van het aantal kilo’s die je wil of moet verliezen kan je een strikt of gematigd eiwitrijk dieet volgen.

De praktijk

Het volgen van een eiwitrijk dieet volg je best onder deskundige begeleiding. Voor de start van het dieet neemt de therapeut de nodige testen af en bepaalt deze of u het dieet mag volgen. U valt trouwens binnen een korte termijn veel kilo’s af indien u zich strikt aan het dieet houdt. Daarom is het belangrijk de begeleiding volledig te doorlopen met uw therapeut. De therapeut moet over de nodige kennis beschikken en krijgt hiervoor opleiding van onze firma. U kan bij ons terecht voor adressen van gespecialiseerde therapeuten in uw regio. In uw centrum krijgt u adviezen, praktische richtlijnen en producten mee. Overgewicht kan aanleiding geven tot hart- en vaatziekten, diabetes … en op termijn brengt obesitas schade toe aan ons lichaam. Vandaag is bekend dat 50% van onze jeugd aan overgewicht lijdt.

Contacteer ons

 

Ben  jij ervan overtuigd dat je gewicht jouw gezondheid bepaalt …

Wil je snel en gezond afvallen met het proteïnedieet? Praat erover met je therapeut
Contacteer ons voor meer info, mail naar info@beaustyle.be of Bel ons: 0493 093 093.

U bent steeds welkom voor vrijblijvend advies van maandag tot en met donderdag van 9u00 tot 20u00, vrijdag van 9u00 tot 19u30 en  zaterdag van 9u00 tot 17u00

BEAU STYLE, MENSEN MOOI MAKEN IS ONZE PASSIE

Tags :

Snel en gezond afvallen met het proteïnedieet |  Eitwitrijk dieet | Eitwitrijke diëten zijn caloriearm | Eitwitrijk dieet volgen |  Jojo-effect | Proteïnedieet Oost-Vlaanderen  | Afslankingsmethode |