Benen ontharen

Benen ontharen voor mannen en vrouwen

Ontharen van de benen gebeurt om allerlei redenen:Hygiënische of praktische redenen, levenswijze of cosmetisch storend.

Benen laten ontharen? Hoe doen we dat?

Ontharen wordt met name een ‘geliefde’ bezigheid in de zomerperiode wanneer armen en benen minder bedekt zijn. Voor mensen met een meer of mindere mate van overbeharing is ontharen vaak een dagelijks terugkerend ritueel. Op deze pagina zetten wij de verschillende lichaamsgebieden met de meest gebruikte ontharingsmethodes op een rijtje.

Schoonheid is dan ook de voornaamste reden waarom vrouwen hun benen ontharen. Behaarde benen worden bij vrouwen over het algemeen als onaantrekkelijk gezien.Bij mannen heerst er geen taboe op behaarde benen. Mannen die hun benen laten ontharen zijn daarom ook een zeldzaamheid. Mannen die hun benen ontharen, doen dat vaak puur uit praktisch oogpunt voor de sport die ze beoefenen. Worstelaars laten bijvoorbeeld vaak hun ledematen ontharen zodat de opponent minder grip heeft. Voor wielrenners is het ook belangrijk om hun benen te ontharen. Haren op de benen kunnen namelijk gaan ontsteken waneer een wielrenner is gevallen.

Het ontharen van de benen gebeurt voornamelijk met niet-definitieve methoden, maar er zijn ook zeer geschikte definitieve onthaar methoden. Hieronder kan u kennis maken met onze diensten betreft ontharen.

Gezicht

Tahoma;”>Voor mannen is het ontharen van het gezicht vaak een dagelijks terugkerend ritueel van enkele minuten in te scheren. Definitief ontharen gezicht vrouw Het gezicht en met name de hals is vaak erg gevoelig en reageert sterk op een aftershave met alcohol. Wij raden aan een alcoholvrije aftershave te gebruiken en/of een beschermende dagcrème, speciaal voor de mannenhuid. Dit kan irritaties door het scheren tegengaan. Bij overmatige irritatie en ingegroeide haren raden we de IPL-behandelingen aan, mits de haarkleur hiervoor in aanmerking komt.

>Haren op of in de oren kunnen worden geharst, dmv elektrische epilatie of indien mogelijk met flitslicht verwijderd worden.

Ook neusharen kunnen verwijderd worden. Talloze vrouwen gebruiken dagelijks het scheerapparaat om het overtollige haar op het gezicht tegen te gaan. Hierdoor ontstaat een stugge haargroei, welke dagelijks te lijf gegaan wordt. In ernstige gevallen 2 keer per dag (of wanneer men sociale verplichtingen heeft zelfs 3 keer per dag!) Scheren neemt weinig tijd, maar is niet aan te raden.

Enkele haren of haren die niet geschikt zijn voor behandelingen zoals IPL en Laser kunnen door middel van elektrische ontharing behandeld worden. Met een piepklein naaldje wordt haartje voor haartje aangeprikt, waardoor deze loslaat van de bodem van het haarzakje en de haren op den duur zullen verdwijnen.

Ontharen van Oksels

De oksels kunnen door middel van alle ontharingsmethoden goed behandeld worden. oksels ontharen Wel moet rekening gehouden worden met de gevoelige huid van de oksels, dat er door transpiratie en bacteriën sneller kans is op ontstekingen van de oksels. Gebruik direct na het ontharen van de oksels geen deodorant of verzachtende bodylotion of olie: deze sluit de poriën af, waardoor er meer kans op ontstekingen ontstaat.

Lichaamsdelen die bij mannen veel overbeharings klachten kunnen veroorzaken. Harsen is een snelle methode om de haren te laten verdwijnen, zodat men bijv. haarloos op vakantie kan, naar een zwembad, enz.

De haren zullen wel teruggroeien en na ongeveer 6 weken staat de volgende behandeling weer op de agenda. Een methode welke een langdurig effect heeft, is IPL of Laser. Zeker voor deze grote lichaamsgebieden moet men rekening houden met het prijskaartje.

Ontharen van de benen.

Scheren gaat gemakkelijk thuis, omdat je over het algemeen overal goed bij kunt. benen definitief ontharen De Epilady wordt hier ook vaak gehanteerd, net als de ontharingscrème. Harsen wordt vaak aan de schoonheidsspecialiste overgelaten. Deze kan zorgvuldig alle haartjes (ook van de achterzijde en onderkant billen) meenemen. Ook hier geldt weer dat IPL of Laser een langdurige oplossing biedt. 

Ontharen van Bikini-lijn.

Haren welke onder de slip vandaan groeien worden over het algemeen niet als fris ervaren. Vandaar dat de bikini-lijn doorgaans ook veelvuldig geschoren wordt. Dit zal niet altijd een even groot succes zijn omdat jeuk naderhand de boosdoener is. Deze onaangename gevolgen ontstaan met name door het scheren van de haren. Door veelvuldig scheren worden de haren steeds stugger en dikker. De stoppels prikken rondom in de gevoelige huid. Transpireren en de stoppels zorgen ervoor dat de gevoelige huid gaat ontsteken en er ontstaan bultjes en puistjes. Irritatie ontstaat door wrijving van lichaamsdelen, kleding en/of transpiratie. Zelf kan men niet altijd de plaatsen op het lichaam bereiken die men graag glad wil hebben. Echt problemen geeft het wegnemen van het schaamhaar en/of bilnaad. Ontharingscrèmes is op deze plaatsen, met slijmvlies bedekt weefsel, niet aan te raden. Laten harsen, een IPL of Laser behandeling kan een uitkomst zijn om deze haren te lijf te gaan. Deze manier van ontharen is uiteraard iets vervelender dan scheren, maar de resultaten zijn er dan ook naar! Door het harsen wordt de hele haar, met wortel, verwijderd. Daardoor blijven haren langer weg. De haren die na weken terugkomen voelen niet aan als stoppels, maar zijn nieuwe haren die in mindere mate, minder dik doorkomen. De combinatie van harsen en een haargroeiremmend ampul geeft spectaculaire resultaten! Regelmatig gebruik van deze ampul of crème reduceert de haargroei voor minstens 40%!

 

Ontharingen Prijzen

Bovenlip (met filmhars) € 5,00

Kin (met filmhars)€ 6,50

Wenkbrauwen (met filmhars/pincet)€ 6,00/7,50

Bovenlip + wenkbrauwen (met filmhars/pincet) € 10,00/12.00

Onderbenen (met striphars)€ 15,00

Benen volledig (met striphars) € 27,00

Bikinilijn (klein)€ 9.00

Bikinilijn (volledig) € 12,00

Oksels(met filmhars)€ 10,00

Armen (met striphars)€ 17.00

Rug (mannen – bovendeel – met striphars ) € 19,00

Rug (mannen – volledig – met striphars) € 29,00

Alle prijzen zijn standaard en inclusief BTW – lijst september 2009

 

De belangrijkste redenen voor het ontharen zijn hygiëne, lichaamsverzorging, mode en het gevoel van een zachte huid. Toch gaat dit voor veel vrouwen niet zo eenvoudig. Hierom hebben wij een aantal tips op onze website gezet om het ontharen van uw benen een stuk aangenamer te maken.

Tip van de dag: Nat of droog scheren van je benen

Als je kiest voor nat scheren met een scheermes kun je het beste eerst een warme douche of bad nemen. Knip voor het scheren de haren zo kort mogelijk af. Zeep de haartjes in met een ongeparfumeerde en antiallergische zeep. Houdt de huid goed strak en gebruik een nieuw en scherp scheermes. Er zijn speciale scheermesjes voor vrouwen, zodat je niet het scheermes van je partner hoeft te gebruiken. Het voordeel van een ‘vrouwelijke’ scheermesje is dat je minder kans maakt op wondjes. Scheer eerst met de haargroei mee. Het mes steeds tussendoor in stromend warm water schoonspoelen. Vervolgens weer goed inzepen en dan tegen de haargroei in scheren. Steeds de huid goed nat en ingezeept houden! Als er geen haartje meer te bekennen is, de huid goed afspoelen met veel warm water en vervolgens goed afdrogen.

Hierna met een niet geparfumeerde en antiallergische crème de huid rijkelijk insmeren Elektrisch (droog) scheren gaat ook. Hier geldt ook dat bij een eerste keer de haren zo kort mogelijk moeten worden geknipt en goed droog moeten zijn. Wij adviseren je om een scheerapparaat als de “ladyshave” te nemen en niet een gewoon scheerapparaat. Als je je hebt geschoren komen de haartjes vaak al de volgende dag terug in de vorm van stoppeltjes die soms huidirritaties en een jeukerig gevoel veroorzaken. Bij regelmatig scheren wordt dit minder: de huid raakt er min of meer aan gewend, maar alleen een goed scheermes en een goed niet-allergisch scheerproduct kunnen huidirritaties voorkomen

 

 

Contacteer Beaustyle

U benen laten ontharen, met de nieuwste, meeste effectieve technologie van het moment! Wij werken met uitsluitend gekwalificeerde specialistes.Ben u van plan om je benen te laten ontharen? Contacteer ons voor meer informatie, ga naar onze contactpagina, stuur een mailtje:info@beaustyle.be  of nog sneller bel ons op : 0493/093 093. Wij staan dagelijks tot u dienst van  maandag tot en met donderdag van 9u00 tot 21u00, vrijdag van 9u00 tot 20u30, zaterdag van 9u00 tot 21u00, zondag zijn we gesloten.

Zie ook :