4 tips om veilig naar de kapper en beautysalon te kunnen tijdens corona

4 tips om veilig naar de kapper en beautysalon te kunnen tijdens corona

Weken binnen blijven doet iets met je huid en haar. Menig Belg en Nederlander heeft inmiddels een zogeheten ‘quarantainekapsel’: een verwilderde bos krullen of flinke uitgroei. Contactberoepen zoals kappers en nagelstylisten moesten wekenlang hun deuren sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Begin mei kwam – voor velen eindelijk – het verlossende bericht: met aangepaste maatregelen mogen mensen met dit soort contactberoepen weer hun werk doen. In zowel Nederland als België kun je weer een bezoek brengen aan de kapper. Toch is er hier en daar nog twijfel, want hoe ga je veilig naar de kapper of je beautysalon in tijden van een virus? In dit artikel lees je de regels omtrent een kappersbezoek of bezoek aan een beautysalon in 2020.

Alleen op afspraak naar de kapper

Een van de belangrijkste regels op dit moment is dat je altijd een afspraak moet maken voor een knipbeurt of een beautybehandeling. Op die manier kan een beauty- of knipsalon de juiste voorbereidingen treffen op een dag vol verschillende mensen in hun omgeving. Waar je eerder wellicht je favoriete kapperszaak zomaar binnen kon stappen, moet je op dit moment (en waarschijnlijk de komende maanden) altijd even bellen. Bij steeds meer kapperszaken kun je ook gewoon online een afspraak maken. Neem bijvoorbeeld de Amsterdamse krullenkapper Vanessa van der Roest; bij haar salon boek je via de website binnen no time een afspraak. Daar komt verder geen persoonlijk contact aan te pas.

Kom altijd in je eentje naar de salon

Heb je eindelijk een afspraak gepland om je krullen een boost te geven, je haar te laten knippen of om een andere beauty behandeling te ondergaan? In dat geval is het goed om te weten om altijd in je eentje naar de salon te komen. Op die manier is de kans op een eventuele besmetting kleiner. De kapper of beautystylist kan en mag voordat je aan de behandeling begint een intake doen om te kijken of je symptomen van corona vertoont. Mocht je over gezondheidsklachten beschikken die duiden op dit virus dan mag je geweigerd worden. In alle gevallen geldt dan natuurlijk ook: blijf bij klachten gewoon thuis.

Altijd anderhalve meter houden

De laatste weken heb je dit zonder twijfel iedere dag wel eens gehoord: houd altijd anderhalve meter van andere mensen. In kapperszaken en schoonheidsinstituten in België en Nederland is dit voor nu in ieder geval ook ‘het nieuwe normaal’. Dergelijke salons bepalen op basis van hoeveel ruimte ze hebben hoeveel mensen er met anderhalve meter binnen kunnen zijn. Houd er dus rekening mee dat er misschien de eerstkomende week of zelfs weken geen plek is bij je favoriete kapper.

Mondkapje dragen naar de kapper

Tot slot zijn er veel mensen die zich afvragen of je een mondkapje op moet wanneer je naar de kapper of de beautysalon gaat. Het antwoord is: nee. Een mondkapje of gezichtsmasker is niet verplicht bij dit soort behandelingen. Het mag natuurlijk wel als je dat zelf fijn vindt, maar het hoeft dus niet. Kappers zelf dragen wel een mondkapje voor hun eigen veiligheid en voor de veiligheid van hun klanten. Omdat je alleen bij zo’n salon kunt komen op het moment dat er binnen voldoende ruimte is om overal anderhalf meter afstand te nemen, is een masker niet nodig. Ga je vanaf 1 juni in Nederland met het OV naar de kapper of een beautysalon dan is het wel verplicht om een mondkapje onderweg te dragen.

Share this post