Tips om je haarextensies te beschermen tegen de zon, de zee en chloor

Tips om je haarextensies te beschermen tegen de zon, de zee en chloor

Het is erg belangrijk om je haarextensies goed te beschermen tegen de zon, de zee en het chloor in het zwembad. Maar hoe bied je jouw haarextensies de beste bescherming? Dat lees je in onderstaande tips. Wanneer je clip in extensions hebt, dan gaat het natuurlijk een stuk makkelijker wanneer je ze gewoon uit doet.

 

Tip 1: draag een hoed tijdens het zonnen

Je hoeft de zon niet helemaal te vermijden als je haarextensies draagt, maar urenlang in de zon liggen is ook geen aanrader. Ga je langere tijd zonnen, dan kun je beter een hoed dragen om jouw haarextensies te beschermen tegen de schadelijke UV-straling in zonlicht.

 

Tip 2: doe een staart in je haar

Wil je even gaan zwemmen? Doe dan een staart in je haar. Een rommelig knotje is geen goed idee, want in een knotje kan je haar flink gaan klitten. Overigens mag je haar best een beetje nat worden, dus je kunt je haarextensies best in een staart dragen als je gaat zwemmen.

 

Tip 3: gebruik een masker na het zwemmen

Zijn je haarextensies nat geworden bij het zwemmen? Gebruik dan een maskertje om je haarextensies wat extra verzorging te geven. Let op: gebruik een speciaal maskertje voor haarextensies, want standaard haarmaskers zijn niet altijd geschikt voor extensies.

 

Tip 4: was oranje haar met zilvershampoo

Zijn jouw haarextensies oranje geworden door het zwemmen? Gebruik dan een zilvershampoo om de oranje gloed uit je haarextensies te halen. Test de shampoo eerst op een klein deel van je haarextensies. Zo weet je zeker dat de shampoo goed werkt op jouw extensies en ze niet beschadigt. Laat de shampoo niet direct te lang intrekken, want dan kunnen jouw haarextensies juist weer paars worden. Begin met een intrekperiode van 30 tot 60 seconden en bouw dit eventueel op als het effect niet voldoende toereikend is.

Share this post