Welke behandelingen zijn er tegen rimpels?

Welke behandelingen zijn er tegen rimpels?

Rimpels! Vroeger of later moeten we er allemaal aan geloven. De één haalt zijn of haar schouders ervoor op en de ander ergert zich er groen en geel aan. Soms voel je je gewoon jezelf niet meer met al die rimpels. Je ziet er ouder uit dan je eigenlijk bent of voelt. Vaak verandert je uiterlijk er ook door. Leg je jezelf er bij neer, of ga je de strijd tegen jouw rimpels aan? Voor al diegenen die de strijd tegen rimpels aan willen gaan, hebben we een aantal effectieve wapens op een rijtje gezet.

Twee soorten rimpels

Ten eerste is het belangrijk om te weten om wat voor soort rimpels het bij jou gaat. Er zijn namelijk twee soorten rimpels. Je hebt statische rimpels die het gevolg zijn van het natuurlijke verouderingsproces en dan heb je nog dynamische rimpels.

Dynamische rimpels zijn bijvoorbeeld de welbekende lachrimpeltjes. Die verschijnen spontaan naast je ogen als je lacht. Deze rimpels komen al op jeugdige leeftijd voor, maar blijven in rust niet zichtbaar. Als je na verloop van jaren genoeg hebt gelachen, blijven ze ook zichtbaar als je niet lacht.

Waarom je dit moet weten? Nou, niet alle anti-rimpel behandelingen zijn voor alle soorten rimpels geschikt. Dynamische rimpels bijvoorbeeld, worden bestreden met een prikje Botox en statische rimpels vragen meestal om een filler om zich gewonnen te geven.

De Botox-behandeling

Voor alle dynamische rimpels zoals:Kraaienpootjes; Lachrimpels; Fronsrimpels; Rokerslijnen kunt u terecht bij Easy Cosmetics in Amsterdam. Een minimale ingreep voor een geweldig resultaat! Binnen een half uur sta je weer buiten en zijn je rimpels binnen 2 weken helemaal, of bijna helemaal verdwenen, afhankelijk van de situatie voor de behandeling.

‘Bijna helemaal’ geldt voor rimpels die je al langere tijd had. Die laten nog een tijdje hun sporen na en verdwijnen vaak na een volgende behandeling met Botox. Je huid heeft namelijk even tijd nodig om die ‘kreukels’ eruit te halen als ze er al jaren zitten. Duurt dat je te lang? Dan kan je aanvullend nog een prikje met een filler vragen. Ben je er meteen vanaf!

Een behandeling met fillers

Filler-behandelingen kunnen behalve voor rimpels ook worden ingezet om je uiterlijk verder te verfraaien. De natuurlijke veroudering zorgt namelijk niet alleen voor rimpels, maar ook voor verlies aan volume, waardoor je dat jeugdige frisse uiterlijk verliest.

We geven je een aantal voorbeelden van de mogelijkheden met fillers:

 • Neuslippenplooi;
 • Rokerslijntjes;
 • Wallen en donkere kringen onder je ogen;
 • Vollere lippen;
 • Marionetplooi (die loopt van je mondhoeken naar beneden);
 • Jukbeenbehandeling;
 • Kaaklijn;
 • Kin correctie;
 • Ingevallen slapen
 • Neuscorrectie
 • Wangen opvullen.

Je ziet, met fillers kunnen een heleboel verschillende zaken worden aangepakt. De behandeling kent, behalve misschien een klein beetje zwelling of een blauw plekje direct na het prikken, nagenoeg geen bijwerkingen.

Het effect van een filler-behandeling blijft tot ongeveer 12-14 maanden zichtbaar. De prijs van zo’n filler-behandeling hangt altijd af van de hoeveelheid filler die nodig is om aan jouw wensen te voldoen. Daarvoor moet je dan even langsgaan voor een consultatie.

Aan zo’n eerste adviesgesprek zijn geen kosten verbonden, dus dat is altijd de moeite waard. De uiteindelijke behandeling neemt meestal niet meer dan een half uurtje in beslag. Dat is korter dan een gemiddeld tandartsbezoek, veel minder eng en het resultaat is veel beter zichtbaar!

Share this post