Hoe krijg jij je dagelijkse vitamines binnen?

Hoe krijg jij je dagelijkse vitamines binnen?

We beginnen ons steeds meer te realiseren dat het binnenkrijgen van voldoende vitamines belangrijk is voor onze gezondheid. Maar tegelijkertijd blijkt het lastig voor de meeste mensen om voldoende groenten en fruit te eten. Waarom is het zo lastig? En wat kunnen we eraan doen? Dit artikel staat boordevol met tips voor het binnenkrijgen van je dagelijkse vitamines en natuurlijke producten. Lees verder voor een gezonder leven!

Waarom krijgen we niet onze dagelijkse vitamines binnen?

De consumptie van eten is de laatste jaren flink veranderd. Waar onze grootmoeders de tijd namen om gezond eten te bereiden, hebben we hier vandaag de dag geen tijd meer voor en kiezen we al gauw voor een ongezonde snelle hap. Nu we de consequenties van ons eetgedrag beginnen te zien willen veel mensen hun levensstijl veranderen. Toch blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Onze smaakpapillen zijn gewend aan suikers, crispy textures en vettige dingen. Ongezond eten wordt op elke hoek van de straat verkocht waardoor het lastig is om de verleiding tegen te gaan.

 

Hoe kun je zonder al teveel moeite een gezond levensstijl aannemen?

Een gezonde levensstijl hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt best iets ongezonds eten zo nu en dan als je er maar voor zorgt dat je voldoende vitamines, mineralen, macro voedingsmiddelen en vezels binnen krijgt. Hoe krijg je deze binnen? Door natuurlijke producten te eten en vleesconsumptie te minimaliseren. Er zijn veel pillen etc. in omloop die ‘gezond’ voor je lichaam zouden zijn, maar dit is vaak niet waar. Het is een illusie om te denken dat we alles maar met pillen kunnen oplossen. Zorg ervoor dat je ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds voldoende vezels binnenkrijgt uit groenten, fruit en noten. Neem daarbij twee fruitstukken per dag en twee porties groenten. Wanneer je zelf weinig tijd hebt om alles te bereiden kun je alles bijvoorbeeld op zondag voorbereiden, zodat je voldoende eten voor de rest van de week hebt.  

 

Hoe zit het met health caps?

Health caps zijn de enige uitzondering op de regel. Dit zijn capsules gevuld met poeder dat afkomstig is uit fruit en groenten. Deze natuurlijke producten worden bevroren en vervolgens heel fijn gemalen, waardoor alle vitamines en mineralen intact blijven. Deze health caps zijn een prima oplossing voor mensen die moeite hebben met het binnenkrijgen van voldoende vitamines, maar ze mogen niet je voeding vervangen. De vezels – die belangrijker zijn dan je denkt – zijn uit het fruit en de groente verwijderd. Health caps kunnen dus een prima aanvulling op je voeding zijn. Daarbij is het nog steeds belangrijk dat je voldoende groente en fruit consumeert.

 

Advertorial

Share this post