Tips voor het kiezen van je zorgverzekering

Tips voor het kiezen van je zorgverzekering

De tijd van het jaar is weer gekomen dat jij je moet oriënteren voor de keuze van je zorgverzekering in 2018. Bekend is dat bijna alle zorgverzekeraars hun zorgpremie voor 2018 verhogen, hierdoor kan het overstappen naar een andere zorgverzekering voordelig zijn. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering? In dit artikel geven wij je een aantal tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste zorgverzekering.

 

 

Heb je een uitgebreide tandartsdekking nodig?

Ga jij jaarlijks 2 keer naar de tandarts, en heb jij eigenlijk nooit last van gaatjes? Dan kan het lonen om geen tandartsverzekering op te nemen in je zorgverzekering. Je kan eenvoudig berekenen of het loont om geen zorgverzekering in je pakket op te nemen. U kunt hier uw zorgverzekering vergelijken voor 2018.

 

Neem een hoger eigen risico

Het bedrag voor 2018  dat voor je eigen risico is vastgestelde op 385 euro. Dit houdt in dat je dat de eerste 385 euro die je aan zorgkosten maakt voor jezelf zijn , en de rest van de zorgkosten die je maakt vergoed je zorgverzekeraar. Je kunt je eigen risico vrijwillig verhogen tot maximaal 885 euro en dit scheelt je op jaarlijkse basis ongeveer 300 euro, dit moet je alleen doen als je zeker weet dat jij weinig zorg nodig hebt voor 2018.

 

Overweeg budgetpolissen

Er zijn tegenwoordig ook zogeheten budgetpolissen, dit zijn basisverzekering waarin alleen de basiszorg vergoed wordt. Bij dit soort verzekeringen wordt alles online geregeld, en je hebt maar een beperkte keuze aan zorg. Bij dit soort verzekeringen is het vaak zo dat je alleen bij gecontracteerde ziekenhuizen terecht kunt voor operaties, wanneer je bij een ander ziekenhuis je operatie wilt ondergaan moet je een deel van de kosten zelf betalen. Alleen als je naar de spoedeisende hulp moet is de keuze van het ziekenhuis wel jouw keuze!

Share this post