Hoe kan je onbeschermd geslachtsgemeenschap voorkomen?

Hoe kan je onbeschermd geslachtsgemeenschap voorkomen?

Het is heel normaal om seks te hebben. het hoort erbij om onze soort voort te planten. En buiten dat vinden mensen het ook een fijn gevoel. Tegenwoordig kunnen mensen ook op een veel veiligere manier vrijen met elkaar en ook zonder dat vrouwen hierbij zwanger hoeven te raken. Dit komt door de komst van de anticonceptie en de komst van de condoom. Deze middelen zorgen ervoor dat mensen tegenwoordig vaker seks kunnen hebben zonder dat hier gevolgen aan verbonden zitten. Maar wat zijn die middelen dan precies? En hoe werken ze? Dat leggen wij voor jou hieronder uit.

 

Anticonceptie

We beginnen met de anticonceptie. Anticonceptie is eigenlijk een verzamelnaam voor alle middelen die het zwangerschap belemmeren. Deze middelen zorgen er dus in principe voor dat vrouwen niet of minder snel zwanger kunnen worden. De huisarts kan met overleg deze anticonceptie middelen voor je voorschrijven en bepaald ook welke anticonceptie het best bij jou past.

 

Condoom

Naast de anticonceptie middelen heb je ook nog een middel die er voor zorgt dat je veilig seks kan hebben zonder dat er soa’s kunnen worde overgebracht naar de ander. een condoom is een rubber hoesje dat om de penis gaat. De condoom zorgt ervoor dat het zaad niet in de baarmoeder van de vrouw terecht kan komen.

 

De morning-afterpil

Maar je met deze middelen moet je wel goed opletten, want het kan nog steeds fout gaan als je niet voorzichtig genoeg bent. Maar wat nou als het fout gaat?

 

Stel je bent de pil vergeten te slikken of de condoom is gescheurd of weet je het niet zeker? Geen rede voor paniek, nog niet! Hier is namelijk een nieuw handig middeltje voor bedacht, namelijk de morning-afterpil. Deze pil wordt ook wel ‘’de noodpil’’ genoemd. De werking van de morning-afterpil zorgt ervoor dat tot maximaal 120 uur na onbeschermd geslachtsgemeenschap de kans op zwangerschap sterk verminderd wordt. Ben je er dus niet zeker van of je veilig seks hebt gehad, kan je deze pil altijd voor de zekerheid nemen. je kan deze pil gewoon kopen in de winkel.

Share this post