Wat zijn de voordelen van een haar transplantatie?

Wat zijn de voordelen van een haar transplantatie?

Bij een haartransplantatie worden er uit de haarkrans aan de achterkant van het hoofd grafts weggenomen. Grafts zijn haarwortels met 1 tot 4 haren. Deze grafts worden vervolgens naar het gebied dat is aangegeven door degene die de haartransplantatie ondergaat overgebracht.
De overgebrachte haren vallen na zo’n 2 tot 4 weken uit, waarna deze na zo’n 3 tot 4 maanden weer opnieuw gaan groeien. Na 12 maanden is het resultaat optimaal.

Voordelen van een haartransplantatie zijn dat de overgebrachte haren uw hele leven zullen blijven groeien, daarnaast kunt u het behandelen zoals uw eigen haar. Het kan worden gewassen, gekamd, etc.
Nadelen zijn dat het voor veel mensen vrij duur is en dat de dichtheid van het haar niet zo zal worden als het vroeger was.

Een aantal handige tips voor het verzorgen van je haar.

Laat je haar natuurlijk drogen. Als je uit de douche komt, is het verstandig om je haar kort droog te deppen terwijl je ondertussen zachtjes met je handdoek knijpt. Wrijf het haar niet droog Dit kan slecht zijn voor je haarzakjes. Borstel of kam je haren dan laat je het door de lucht drogen.
Was je haar niet te vaak. Door je haar te vaak te wassen kan het zijn dat je de natuurlijke oliën verliest, en dat je het beschadigt. Daarom is het verstandig om maximaal om de dag je haren te wassen. Sommige mensen doen het zelfs maar 2x per week.
Borstel je haar niet te veel.  Borstelen of het stimuleren van de hoofdhuid kan haren uit de haarzakjes trekken, gespleten punten veroorzaken en irriteren. Anders dan wat de oude-wijven-praatjes ons willen doen geloven zal een hoofdhuidmassage of 100 keer borstelen per dag de haargroei niet stimuleren

Ieder haar is natuurlijk anders, maar één van de belangrijkste dingen waar je op moet letten is dat je haar goed verzorgt blijft.

Share this post