Tips voor het relaxen in een sauna!

Tips voor het relaxen in een sauna!

Een sauna nemen bij je thuis is een goede manier om te kunnen ontsnappen aan het dagelijkse drukke leven. Even aan aantal minuten genieten in de warme van een sauna kan je volledig ontspannen, waardoor je daarna weer bomvol energie zit. In deze tekst staan een aantal tips waardoor je sauna ervaring nog beter is.

Als je voor de eerste keer naar een sauna gaat, dan is het verstandig om plaats te nemen op de laagste sauna bank. Op de laagste sauna bank kan je namelijk het best wennen aan de hoge temperaturen. Op de hoger gelegen saunabanken kan je, omdat de warmte van de sauna daar het hoogst is, als beginnende sauna gebruiker al snel een onaangenaam gevoel krijgen. Als je na een tijdje gewend bent aan de warmte en je begint te zweten, dan kan je wellicht de hoger gelegen sauna bank uitproberen.

Wanneer zonder kleding in de sauna gaat, dan is dat het meest aangenaam en effectief. In een sauna komt warmtestraling vrij die zorgt dat het lichaam zichzelf gaat koelen door middel van transpiratie. Hoe droger de lucht in de saunacabine, hoe beter de transpiratie kan verdampen.

Neem voldoende handdoeken mee, uit hygiënisch oogpunt verplichten vrijwel alle sauna’s dat men gebruik maakt van een handdoek om op te liggen/zitten in de sauna. Transpireer je veel, zorg dan dat je ook een tweede handdoek zodat je na verloop van tijd een lekkere schone handdoek heb om te gebruiken.

Warm je lichaam eerst even op door bijvoorbeeld een warme douche te nemen. Zeker als je niet met regelmaat een sauna bezoekt zal je lichaam zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan de hoge temperatuur.

Hopelijk helpen deze tips jou, wanneer je naar de sauna gaat.

Share this post