Fit en verzorgd

Fit en verzorgd

De maatschappij van tegenwoordig hecht enorm veel waarde aan het idee dat de meeste mensen fit en verzorgd moeten zijn. Voor sommige mensen is echter simpeler gezegd dan gedaan. Om verzorgd over te komen hoef je niet netjes gekleed te zijn of een pot gel in je haar te doen het zijn de kleine dingen die het verschil maken, zoals: iedere dag douchen, twee keer per dag tandenpoetsen, deo opdoen voordat je het huis uitgaat en zo nog veel meer.

Fit zijn kost iets meer moeite maar het is zeker de moeite waard. Waarom het moeite kost? Je moet discipline hebben en gezond eten, af en toe  naar de Macdonalds moet kunnen maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je iedere dag junk food eet. Veel mensen denken dat je iedere dag moet sporten om fit te zijn maar dit is niet zo, je kan prima fit zijn door gezond te eten.

Om fit en verzorgd te zijn hoef je niet veel geld uit te geven. Als het goed is heb je alles al in huis om verzorgd te zijn en over te komen. Je hoeft het alleen toe te passen. Fit zijn/worden kan echter wat kosten mee brengen maar niet zoveel, dit komt doordat gezond eten meestal duurder is dan  ongezond. De makkelijkste manier om gezond te eten is om zelf te koken dit hoeft niet veel meer te kosten dan kant en klare maaltijden te kosten.

Als je moeite hebt om te bedenken wat gezond is om te koken/eten kun je hulp inschakelen van een diëtist. Een diëtist analyseert je voedings- en bewegingsgewoonten en kan aan de hand daarvan een gericht advies en plan geven en mensen begeleiden zodat zij gezonder en fitter gaan leven. Sommige denken gelijk dat een diëtist duur is, dit hoeft niet het geval te zijn sterker nog dieetadvies door een diëtist kan gedeeltelijk gedekt worden door de basisverzekering van alle zorgverzekeraars. Heb je nog geen zorgverzekeraar of wil je overstappen maar weet je niet welke het beste bij je past? Het is  reuze makkelijk zorgverzekeraar vergelijken.

Share this post