Massages? Goed voor lijf en leden

Massages? Goed voor lijf en leden

De vraag naar goede dieetproducten en goede afvalmethodes ligt er hoog. Wat we ook zien is dat er steeds meer boeken op de markt verschijnen van bekende landgenoten, bomvol met dieettips. We kampen nu eenmaal ook in België met een groeiend aantal personen die te kampen hebben met obesitas. Naast een dieet volgen en sporten, zien we ook het aantal sportblessure’s toenemen. Men gaat joggen, men leeft zich uit in de sportschool, maar men raakt ook verzuurd, heeft te kampen met spierpijn, onderrug problematiek, kneuzingen en overige blessures. De vraag naar een goede fysiotherapeut neemt niet alleen toe, ook de vraag naar goede massagetherapeuten groeit.

Beiden bieden verlichting van pijn, bestrijding en preventie van spierpijn en daarbij zorgt een fysiotherapeut ook voor het kraken van de rug.

Opleiding volgen tot masseur

Voor geïnteresseerden in massagetechnieken kan het bijzonder interessant zijn zich te ontwikkelen tot massage-therapeut. Er worden door heel België en Nederland tal van opleidingen aangeboden, met een relatief korte duur, waarbij men het specialisme verder uit kan bouwen en zich uiteindelijk kan ontwikkelen tot masseur.

Na het volgen van een opleiding kunt u zelf in de praktijk massagediensten aanbieden.

Adressen

 

Share this post