Blender of Slowjuicer?

Blender of Slowjuicer?

Nu er zoveel over geschreven wordt vraagt de consument zich ondertussen af wat je nu beter kunt kopen, een blender of een slowjuicer?

Wat is beter, blender of slowjuicer?

Deze vraag laat zich niet één-twee-drie beantwoorden; het hangt er vanaf wat voor resultaat er gewenst is door de eindgebruiker.

De slowjuicer laat de vezelstructuur grotendeels intact en zorgt voor zo weinig mogelijk verhitting van de verse ingrediënten. De blender, met zijn scherpe messen, zorgt voor een verpulvering van de ingrediënten, die tijdens dit proces enigszins verhit raken (hoewel dit niet direct waarneembaar is). Deze ‘verhitting’ zou er voor zorgen dat er vitamine’s kunnen worden afgebroken. Dit is één van de redenen dat de ‘slow’ juicer op de markt is gebracht.

Heerlijk blenden!

Toch hoeft de aloude blender hiermee niet afgeserveerd te worden als zijnde “vitamine-verspiller”; immers alle toegevoegde ingrediënten worden genuttigd (dit in tegenstelling tot de slowjuicer). Er treedt hiermee geen verspilling op. Daarnaast is het resultaat van het blenden afhankelijk van de intensiteit waarmee er gemalen wordt; op het moment dat er kortstondig wordt gemalen, ontstaat er een sap met kleine stukjes fruit en vezels, die gemakkelijk verteerbaar is en die niet geheel tot “moes” gemalen is en dus de nodige vitamine bevat.

Zowel de blender, als de slowjuicer, bieden beiden zo hun voordelen. De beste slowjuicer vergelijken en kopen? Op de website Viva Juice treft u een zeer ruime keuze uit allerhande slowjuicers, voorzien van informatie.

Share this post