Zet uw gezondheid niet op het spel

Zet uw gezondheid niet op het spel

Veel mensen beweren dat ze kilo’s kwijtraken als ze roken. Daar zit een kern van waarheid in, want in een sigaret zitten bepaalde stofjes waardoor je geen trek hebt in eten en daardoor ook niet aankomt. Wellicht is dat het enige positieve aan roken, want voor de gezondheid is het bijzonder slecht. Toch roken nog steeds veel mensen in Nederland ondanks alle waarschuwingen. Zij vinden het gewoon lekker op een sigaret op te steken zonder erbij na te denken wat de gevolgen zijn. Voor hun eigen bestwil is het toch beter om wel na te denken. Uit professioneel onderzoek blijkt gewoon dat veel mensen eerder overlijden door langdurig te roken. Echter is het stoppen met roken niet zomaar gedaan. Veel mensen hebben er moeite mee. Wat is de beste aanpak om er van af te komen?

Nicotinekauwgom

Eén van de opties is door nicotinekauwgom te proberen. In deze kauwgom zitten afbrekende stofjes die het verlangen naar nicotine tegengaat. Wanneer deze kauwgom zijn werking gaat doen verschilt per persoon. De één heeft natuurlijk een groter verlangen naar een sigaret dan een ander. Bij de één zal het daardoor ook veel sneller werken. Het belangrijkste is dat als het wat langer duurt, iemand niet bij de pakken neer gaat zitten. Volhouden is een cruciale eigenschap om definitief van het roken af te komen. Wellicht dat nicotinekauwgom niet de juiste aanpak is en moet er misschien nog iets anders bij gaan komen. Wat is dat?

Elektrische sigaret

Al enige jaren proberen fabrikanten een alternatief te verzinnen om het roken tegen te gaan. Zij zijn uiteindelijk uitgekomen bij een elektrische sigaret. Binnen een elektronische sigaret zitten wel bepaalde stofjes die in een echte sigaret ook zitten. Echter is dit in veel kleinere mate. Het gevolg is dat iemand niet een intense verlangen heeft om een sigaret op te steken. Veel mensen die proberen te stoppen stappen uiteindelijk over op dit alternatief. Zij hebben blijkbaar toch teveel moeite om rigoureus afscheid te nemen en ziet een elektronische sigaret als tussenstap om daarna er definitief mee op te houden. In ieder geval is het een stap in de goede richting en is het minder schadelijk voor de gezondheid.

Share this post