Wat is je BMI?

Wat is je BMI?

BMI staat voor Body Mass Index. Je BMI is een Index voor je gewicht in verhouding tot je lengte van je lichaam. Als je je Body Mass Index berekent, kan je kijken of je gezond bent qua bijvoorbeeld je gewicht van je lichaam. Indien je te zwaar bent en dit gevolgen kan hebben voor je gezondheid, zal dit aan je worden aangegeven met je Body Mass Index.

puberteit

Indien een vrouw haar BMI berekent terwijl zij in de puberteit zit, misschien schrikken van haar lichaamsgewicht en hier niet blij mee zijn. Dit komt door middel van hormonen die zich bevinden in het lichaam. Je veranderd natuurlijk een hoop in de puberteit. Meisjes denken al snel dat ze te dik zijn, terwijl dit helemaal niet zo is. Je zal dan misschien wel een klein buikje hebben, maar zodra je groeit, in de lengte, zal dit buikje verdwijnen en zal je de mooie strakke buik hebben die je altijd al wilde. Meisjes zijn vaak onzeker maar dat is helemaal niet nodig.

gezondheid

Indien je, of je nou een vrouw of een man bent, toch overgewicht hebt zijn er veel tips die kunnen helpen bij het verliezen van een beetje gewicht. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je weer een stukje gezonder wordt.

  • Eet gezonder! Laat dat zakje chips voorlopig nog maar even in de kast liggen. Als je nou trek hebt, eet dan een boterham met kaas of kipfilet in plaats van dat je die hele zak chips leeg eet.
  • Ga sporten! Er zijn zoveel verschillende soorten sporten die je kunt gaan doen. Er zit vast en zeker wel iets tussen dat je leuk vindt. Bijvoorbeeld hardlopen, naar de sportschool, dansen, voetbal, handbal, noem het maar op. Heel veel verschillende keuzes kan je vinden op het gebied van sport!
  • Volg een dieet! Laat iemand je helpen om je te motiveren en door te zetten. Als je jezelf aan een dieet moet houden verloopt het afvallen en het gezonder eten een stuk makkelijker, zeker met iemand aan je zijde.

 

 

Share this post