Waarom je kan afvallen door Yoga

Waarom je kan afvallen door Yoga

Yoga is een sport die op dit moment, anno 2016, enorm in opkomst is. Waar een deel van de bevolking het nog wegzet als ‘’zweverig’’ en ‘’onzinnig gedoe’’ is er ook al een grote groep die hierbij zweert. Wij horen bij die tweede groep en we gaan je vertellen waarom Yoga je kan helpen wanneer je bezig bent met afvallen. Dit is maar een klein deel van wat Yoga allemaal voor je kan betekenen, dus pak een yogamat en zweef weg!

Stimulatie van de schidklier

Wat veel mensen niet weten is dat Yoga’en de schildklier stimuleert. Het zorgt ervoor dat de stofwisseling van de mens beter dan normaal verloopt en de doorbloeding wordt positief beïnvloed. Hierdoor komt de verbranding op gang en dit heeft weer tot gevolg dat er minder vet wordt opgeslagen in je lichaam!

Stress

Yoga staat erom bekend dat het stress verminderend werkt en daarom wordt het vaak aangeraden aan mensen die kampen met een depressiviteitsprobleem. Wanneer een mens aan het stressen is kan dit zich gaan uiten in enorme eetbuien. Dit komt het proces van afvallen natuurlijk niet ten goede. Daarnaast zit je lekkerder in je vel wanneer je regelmatig met Yoga bezig bent en dit zorgt ervoor dat het afvallen makkelijker vol te houden is.

Pranayama

Wanneer je niet bekend bent met Yoga is Pranayama ongetwijfeld een woord dan je niet bekend voor komt. Pranayama heeft te maken met de ademhalingsoefeningen die je doet wanneer je bezig bent met Yoga. Deze speciale manier van ademhalen zorgt ervoor dat je meer zuurstof in je bloed opneemt. Dit heeft tot gevolg dat je meer energie hebt waardoor je weer langer actief kan zijn (bijvoorbeeld in de sportschool). Tevens vergroot het de longcapaciteit en kost het meer fysieke inspanning dan je denkt waardoor het ook op een directe manier vet verbrand.

Share this post