Kan je afvallen en creatine gebruiken?

Kan je afvallen en creatine gebruiken?

Veel mensen willen graag wel een paar kilootjes kwijt, maar kunnen zichzelf er niet toe zetten om gezonder te gaan eten of om meer te gaan sporten. Dit kan om uiteenlopende redenen zijn zoals het te druk hebben, niet weten hoe het moet of gewoon geen motivatie hebben. Wat voor reden het ook is, één ding staat als een paal boven water en dat is dat als iemand wil afvallen, diegene het op een simpele manier wil doen. Dit kan op verschillende manieren. Eén manier is door middel van creatine. Is dat werkelijk zo? Krijg je daar niet juist meer spieren van? We leggen het in dit artikel voor je uit.

Vet omzetten in spiermassa

Om antwoord te geven op bovenstaande vraag klopt het dat creatine is bedoeld om meer spiermassa op te bouwen. Echter is het niet zo dat je bovenop het vet nog eens spieren krijgt. Dan lijk je inderdaad veel zwaarder dan voorheen en dat is niet de bedoeling. Creatine zorgt ervoor dat het vetpercentage naar beneden gaat doordat dit wordt omgezet in spiermassa. Wanneer je dan op de weegschaal staat zal het cijfertje niet zo snel naar beneden gaan, maar een getal zegt toch ook niet alles? Het gaat erom hoe hoog je vetpercentage is. Bij het gebruik van creatine zal je dus niet zo snel de kilo’s verliezen, maar jouw lichaam wordt wel sterker.

Combineer het

Het beste is natuurlijk om een combinatie van beide te hebben. Wellicht hoef je niet zo nodig een sterker lichaam te hebben, maar wil je enkel van die overtollige kilo’s af. Wist je dat het gebruik van creatine je ook kan helpen? Door creatine kan je namelijk ook meer energie krijgen waardoor je prestaties in de sportschool omhoog gaan. Dat zorgt ervoor dat je meer uit een oefening kan halen en dat je vaker kunt sporten. Overweeg dus eens om creatine te gebruiken. Je kunt er namelijk wel degelijk mee afvallen!

Share this post